Každá diskuze má předvolené kategorie, kde jsou zakládány témata k další podrobnější diskuzi. Každé téma má pak jednotlivé komentáře uživatelů.
Snowboardy | počet témat: 18
Lyže | počet témat: 12
Pojezd | počet témat: 2
Chrániče | počet témat: 1
založil: písek dne 2008-11-25 18:48:46
Sdílejte příspěvek na Facebooku:
Zdravím všechny, mohl bymi někdo poradit jaký prkno si mám pořídit mám 185 cm váha 88 kg a ještě jsem na tom nestál, všem dík za radu Písek
Hoj,
na výšku 185cm bych volil prkno v délce od 165 do 170cm. Je to spíš dolní hranice doporučovaných délek, ale pro začátečníka je pak prkno ovladatelnější.
Konkrétní model záleží na Vašem rozpočtu, ale je dobré věděr, že i začátečník pozná rozdíl mezi kvalitním a levným prknem.
Osobně bych nyní doporučil něco z loňským modelů od K2, které jsou špičkové a za přijatelné ceny. Případně napište na náš e-mail, které prkno byste chtěl. Můžem Vám na něj ještě zkusit udělat pěknější cenu ,)
Chtěl bych reagovat na Váš příspěvek k délce prkna. Už nějaku dobu jezdím a nedokážu si představit začátečníka na prkně o délce 170cm. Ani jsem snad takhle dlouhý prkno neviděl.
chtěla bych se zeptat...chci se naučit jezdit na SNB ale nevim jakou delku.....měřím 160 cm....
AHojky na délku mám 174 a vážim 62??poradíte mi prosím jakej snb?
Ahoj, dotaz máš hodně obecný. Nepíšeš co jezdíš. Jak jsi pokrčilá a pod.
V případě, že začínáš, tak zvol délku tak 155 až 160.
ahoj,chtěla bych začít jezdit nan snb, ale nevim, jaká délk abyb mi vyhovovala, měřím 160cm a vážím 55kg. dík
Ahoj,
mrkni do článků. Je tam popsaný výběr snowboardu. Délka se obecně bere tak 10-15 cm kratší než je výška postavy. Pokud chceš ovladatelnější prkno, tak zvol spíš kratší variantu. Je to ale hodně individuální, tak je možný, ža až budeš kupovat další prkno, tak zvolíš uplně jinou délku, ale to pak už je o osobní zkušenosti s nějakým konkrétním snowboardem.
Ahoj nevím jakej si mám koupit snowboard měřím 182cm a vážím 80kg jezdím 3 roky takže jsem pokročilý jezdím jenom na sjezdovce koupil bych do 8 tisíc i s vázáním jaký by byl vhodný materiál a na co si dát při koupi pozor díky za odpověd předem
Ahoj, letošní sezonu bych chtěl si chtěl koupit SNB a naučit se na něm... jsem úplný začatěčník a měřím 173CM a vážím okolo 55KG chtěl bych jezdit normál styl..(myslím, že to je freestyle)... mohli bys te mi poradit s výběrem? Děkuji
podle mě je pro začátečníka ideální o 20 cm kratší snowboard než je výška postavy
Ahoj, potřebuju poradit. Na snb sem ještě nikdy nestála měřím 153cm a vazim 45kg...prosím poraďte
Ahoj, chci se zeptat jestli má cenu si kupovat cenu s pěnovým jádrem, slyšel jsem, že není kvalitní? A chtěl bych si ještě jak dlouhé prkno si koupit. Jsem začátečník měřím 175cm a vážím 60 je mi 14 let. Díky za odpověď. ;-)
Ahoj,
pěna je lehká a levná, ale prkno nic moc nevydrží a má horší vlastnosti.
Na 175 cm zvol tak 160 až 165 cm dlouhý prkno.
Ahojky vsichni..minuly rok jsem zacala jezdit na prkne tak se radim jeste jako zacatecniky..jekiloz jsem mela prkno pujceny chci si koupit novy..
Merim 178/69...myslim ze by bylo pro me 153cm akorad? uz jedno jsem si vybrala Rossignol Myth..je to dobra cena a prijde mi i kvalitni..Nebo se mylim?:-)
ahoj chci se zeptat na vazani a boty na snb jedu na hory prne takze neumim nic chci si koupit snb od nekoho jen na zkousku podle vasich rad co sem tu vycetla si koupim o 20cm kratsi to sem pochopila ale nevim jak az zalezi na vazani a botach kdyz si koupim snb s vazanim a boty zvlast abych pak nemela problem ze tam boty nesedi dejte mi obecnou radu diky
cau caau... jestlize na prkne jeste vubec neumiis tak mysli na to cim kratsi prkno tim lépe ovladatelnejsí... urcite si kup nejprve boty,pak sezen podle bot vazko aby ti ty boty do nej sedeli a pak uz stacii najít jen spravné prkno ja kterém ti nebudou presahovat boty hrozne moc prez hranu... :-)
¨Prosim chci se naučit na snb a nevím jakou délku snb mám zvolit.Vážím 39kg a jsem vysoký 154cm.dekuju...... :oD
Hoj,
prkno se tak obecně volí o 10-15cm kratší než je výška postavy.
ahoojky ma nohu44merim173a Vázim 93 kg poradte aby to prkno podemnou neprasklo do 3500
dik klara
Ahoj, chci se zeptat na udrzbu a parafinovani prkna i svepomoci.Diky
Hoj,
svépomocí mužeš servisovat snowboard skoro dokonale. Záleží kolik na to máš času a nářadí.
Nejlehčí je asi dobrušování již naúhlovaných hran a řekněme základní mazání bez struktury.
Na tenhle základní servis postačí žehlička na vosky, základní vosk a nejlíp asi brousek na hrany s možností nastavení úhlu. V brousku je dobrý, když múžeš vyměnovat pilníky.
Složitější servis se asi nevyplatí, pokud to teda hodně nežereš :)
Ahoj. Chci se zeptat, jestli se dá odhadnout velikost snowboardu při koupi přes internet, když mám nohu velikost 47, výška 172 a váha 55 kg. Hlavně mi jde o to, aby se mi tam vešly boty.Díky.
Hoj,
vyber prkna označená W - wide. Obecně ale budeš mít trochu problém. Na výšku 172 cm je spíš kratší prkno a to prostě na nohu 47 nebude moc vhodný :(
Zdarec, jsem taky úplnej začátečník, ale s trošku problémovějšími rozměry. Měřím 196cm a vážím 106kg, nohu mám 47. POdle toho co sem si kde přečetl tak bych as vzal prkno 167cm-W..delší jsem nenašel a navíc si to ani neumím představit:d Máte někdo nějakej konkrétní tip nebo radu na prkno,boty, vázání. Nechci aby mě nesprávnej výběr odradil od učení,ani nechci aby to podemnou prasklo:d, nebo tak. Díky za každou radu. Cenu zatím neřeším, čím nižší tím lepší, ale né šunt.
Zdravím, jsem úplná začátečnice, lépe řečeno ještě jsem na prkně ani nestála, ale zaujal mě snb Sabrina Ashlee... píše se o něm, že má vázání na střed, nevím, jesi je to pro začátečníka vhodný... mohli byste mi prosím poradit, jestli je to skutečně kvalitní snb, jak se o něm uvádí, a co s tím vázáním?
děkuju za všechny rady :)
pro Martina: vázání na střed je pro začátečníka v pohodě. Znamená to, že je vázání stejně daleko od konce jako od špičky.
Ahoj, chci se zeptat zda musím nový snowboard dát do servisu ohledně nabroušení hran atd. Děkuji
HOj,
záleží na značce. Levnější snowboard bych do servisu dal. Minimlně se hodí, že ti honavoskujou a hrany zkontrolujou.. U drahých prken to potřeba není.
všem diky za rady :(
Ahoj chci se zeptat jeslti má cenu kupovat ty snowboardy co nabízej v eshopech od 2-3 tisíc..Jestli to nejsou nějakýc kšunty když je to tak levný .třeba sims kolem 3 tisic..vydrží to něco??pro mírně pokročilého.díky
Je to jako se vším. Levný snowboard je prostě levný snowboard. Ber alespoň prkno, který ma dřevěný jádro, ale záruka kvality to rozhodně není. Pokud jezdíš málo, tak ti třeba i levnej snowboard stačí, ale nepočítej zkrátka, že to bude něco kvalitního.
Ahoj chci se zeptat měřím 179cm a vážím cca 72 kg, nohu velikost 45. Chtěl bych začít jezdit, jaký snowboard by si měl koupit?
Předem díky za každou radu
Ahoj,
a chceš jezdit? Snowpark? Freeride? Sjezdovka? Obecně ti nikdo neporadí.
Délka se pro začátečníky volí tak nějak v rozmezí k výšce postavy mezi bradou a nosem. Každý ale preferuje něco jiného.
S konkrétním typem taky těžko radit. Mizerné prkno koupíš za 2000 a slušný klidně za 16000,-. Záleží tedy kolik do prkna chceš nacpat peněz.
Ahoj,už druhú sezonu jazdím,alebo sa snažím...ale stále iba na požičaných.a myslím si,že je na čase kupiť si vlastný komplet. a tak chcem poradiť ktorá značka je vhodná,alebo čo je dobré vedieť pri kupe boardu. mám 170 a vážím nejak 68kg.
dakujem za odpoved
Ahoj,
žádná značka neni nej. Záleží co chceš jezdit, kolik chceš za prkno dát apod...
Když vybereš dražší prkno od K2, tak dostaneš určitě špičkové prkno. Stejně tak ale od jiných značek. Další pak jsou třeba horší, ale za super cenu.
Napiš jak jezdíš a co jezdit chceš (sjezdovka, prašan, jen postáváš v bufetu apod) a taky kolik tak za prkno můžeš utratit. Šmejd koupíš třeba za 4000 komplet.
Chtěla bych se zeptat koupila jsem dceři SNB s pěnovým jadrem nerozumím tomu ,je to špatně když dcera se bude teprve učit?A ještě nemate nějaký typ na boty?Děkuji
Ahojte, neviem aky si kupiť snowboard :( meriam 160 centimetrov a važim 39 kil..a nohu mam 38-39 niesom začiatočník ... ale pomožte lebo fakt neviem s jakymi rozmermi si mam kupiť novy snowbord ?
Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli je vůbec možný sehnat snowboard pro holku, úplnou začátečnici, 180 cm, 69 kg, jízda jen na sjezdovce..myslím tím aspoň trošku dámský board - žádné lebky apod. Podle rad by vyhovovala velikost tak 155-160 cm ale v týhle vel. dělaj jen vyloženě pánský designy..už jsem docela zoufalá!
Ahoj,
pokud vybíráš snowboard podle barvy, tak je těžký poradit... Designů v délce 160cm je pak hromada. Tak prostě vyber, co se ti líbí, když to je pro tebe důležitý.
Ahoj,
pěnové jádro se děla do levných snowboardů. Pro lehkého začátečníka asi chvilku postačí.
Obecně to je zkrátka horší kvalita ale zase za malé peníze.
Pokud už máš snowboard koupený, tak bych nezoufal. Snowboard normálně využikte a až doslouží, tak vyber kvalitnější.
Pěnové jádro myslím hlavně dříve měkne oproti dřevěným, které mají delší dobu stejné vlastnosti.
Ahoj,
chtěla bych si koupit svůj 1. snowboard,ale v životě sem na něm nestála.Měřim 160cm a važim 50kg.Potřebovala bych se vším poradit.
Ahoj,
mrkni třeba tady na článek: http://www.skate-shop.cz/clanek/jak-vybrat-snowboard.htm
Pak trošku zpřesni svůj dotaz. Uveď také cenovou kategorii. I pro začátečníka seženeš nekvalitní výbavu za 3000 a TOP kvalitu klidně za 20000,- Kč.
Založit nové téma k diskuzi můžete přes tento odkaz.
Pokud chcete připsat názor k vybrané diskuzi, tak použijte následující formulář - Vložit nový komentář.
Sdílet příspěvek na Facebooku můžete přes klasická Facebook tlačítka:
Tento e-shop je součástí sportovních obchodů Virus-Sport.cz
Provozujeme následující internetové a kamenné obchody:
www.virussport.cz,
www.vodacky-obchod.cz,
www.helmy.cz,
www.inline-brusle.cz,
www.fitness-no1.cz,
www.nordic-shop.cz,
www.skate-shop.cz

skočit na hlavičku | mapa stránek | SKATE-SHOP.cz - 2012 | system: Virus Sport s.r.o. 2008
můžeme také doporučit:
Židle,
Dárky
jaký snowboard pro začátečníka
jaký snowboard pro začátečníka [43]
Délka snowboardu na sjezdovku [39]
Snowboard [4]
Sirka snowboardu [4]
délka snowboardu [2]
Freeskiing [2]
ake viazanie ? [1]
Páteřák [1]
Staňte se fanouškem Virus Sport a soutěžte s námi na Facebooku o velice zajímavé ceny.

Facebook.com/VirusSport
V souborech ke stažení naleznete tabulky velikostí, některé katalogy, informace o materiálech apod.
HG sport
Polymar Expedition P 80 l

Vaky jsou vyráběny z velice odolného a lechce omyvatelného materiálu.
1090,- Kč
| Westige Junior Boys 2011 | 1570,- |
| Westige Base Junior 2010 | 710,- |
| Kunzmann Brousek Pocket Racing 3118 | 454,- |
| Kunzmann Brousek FK Dual 3108 | 425,- |
| K2 F.T. HellBent 2010 | 7990,- |
| Toko Brousek Ergo Speed | 324,- |
| Westige Base Woman 2011 | 1590,- |
| Kunzmann Blok k odstranění grotu FK3248 | 162,- |
| Infinity Hologramový náramek Pro-sport | 790,- |
| K2 4 Speed 09 | 952,- |
| Toko Žlábkovač Grove Pin | 99,- |